Daughter spillede i Vega til udsolgt koncert.

Gaffa’s anmeldelse af koncerten kan du læse her.

Jeg havde leget med tanken om at teste Fujifilm X-PRO2, så jeg hev fat i Ib fra Fujifilm (han hedder FujIb i daglig tale) og fik lov til at låne et kamera.

Jeg valgte udelukkende at bruge X-PRO2 kameraet til denne koncert, da jeg vidste at det ikke ville være en super aktiv koncert med folk der springer rundt osv. så var relativ sikker på at selv hvis jeg løb ind i problemer med autofokus hastigheden, ville jeg nok kunne klare det. Det viste sig dog, at det ikke blev et problem.

Auto fokus, som tidligere har været et “problem”, ihvertfald ift. Koncert foto, er blevet KRAFTIGT forbedret, jeg havde løb ikke ind i de store problemer under denne koncert – dog var det også en af de stille af slagsen, men lyset skiftede, modlys, mørke, farver osv. og den fik hurtigt fokus 95% af tiden, så det vil jeg kalde et kæmpe fremskridt. Dog havde jeg sat kameraet på AF-C fra starten af, da jeg bruger det samme på mit Nikon kamera, men det var ikke en success, der fik den hurtigt fokus, men så var det som om den ikke gad holde fokus – så jeg kunne ikke tage billeder, med mindre jeg trykkede præcis når den lyste grøn på fokus rammen (kamera var sat til at billeder kun kunne tages når der var fokus – hvilket jeg også bruger på mit nikon uden nogen som helst problem) så den blev sat på AF-S, og så spillede det fint, dog skulle jeg så bare fokusere “konstant” for at få skarpe billeder, så der røg et par skarpe billeder på den bekostning – men med lidt øvelse, eller en setting jeg ikke kender (havde haft kameraet i et par timer inden jeg skulle fotografere koncerten) skulle det nok kunne klares uden de stor problemer.

ISO performance kan man så ikke sætte en finger på, Fuji har altid klaret ISO flot, og heller ikke her skuffer de. De fleste af billederne er skudt på ISO 6400.

Jeg havde valgt at tage Fuji XF 16-55 f/2,8 og Fuji XF 50-140 f/2,8 med, og de spillede begge 2.

Den smule billede behandling jeg har lavet, er lavet i Lightroom CC 2015, C1 genkender ikke filerne, så jeg kunne ikke teste det ville klare det.
Dog er jeg pt. ikke imponeret af håndteringen af highlights – om det er lightroom eller noget nyt i X-PRO2 filerne ved jeg ikke, men highlights slideren var meget aggresiv, så den smule der var blevet overeksponeret, eller hvis jeg lige ville tage lidt af lyset i ansigtet osv. blev det meget hurtigt grå og underligt – som om alt fra mellemtoner og frem bare blev rykket rundt.
Det har jeg ikke oplevet med mit Fuji X100T, så jeg formoder at det er Lightroom som ikke behandler filerne ordentligt endnu – selvom den understøtter X-PRO2.

Jeg skal helt klart prøve endnu en koncert med Fuji X-PRO2 – én med mere gang i, og så vil jeg tage mit normale Nikon setup med, så jeg kan sammenligne bedre hvor godt det er blevet (både billeder, men også autofokus og iso performance i forhold til Nikon D810)

Tak til FujIb for lån af kamera!

Dette er min egen mening omk. oplevelsen af dette kamera, andre har sikkert en anden mening, eller oplevelse og fred være med det – det jeg ville undersøge, var om kameraet kunne bruges til “rigtige” koncerter, for det har ikke tidligere være muligt, for mig, da fokus ikke var hurtig og præcis nok. – det lader det til at være nu, men et par koncert mere, så vil jeg med sikkerhed kunne sige om det kan erstatte mit nuværende setup. 🙂